Medialle

Finanssivalvonta tiedottaa säännöllisesti valvottavien taloudellisesta tilasta ja muutoksista sääntelyssä. Tehtävänämme on myös lisätä yleistä tietoa finanssimarkkinoista, sekä ajankohtaisista, kansalaisia koskettavista teemoista ja markkinoilla toimivista uusista tuotteista ja palveluista.

Julkaisemme vuosittain yli 20 lehdistötiedotetta ja järjestämme lehdistötilaisuuksia. Lisäksi asiantuntijamme kirjoittavat ajankohtaisista aiheista blogissamme. Valvottavillemme viestimme suoraan valvottavatiedotteilla.

Finanssivalvonnan Twitter-tili on Twitter.com/FIN_FSA. Tviittaamme julkaisuista, esiintymisistä ja avoimista työpaikoista. 

Lisäksi tuotamme Markkinat-uutiskirjettä, jossa kerromme esimerkiksi listayhtiön sisäpiiriasioista sekä tiedonantovelvollisuuteen ja esitevalvontaan liittyvistä asioista.

Voit liittyä Finanssivalvonnan tiedotteiden ja uutiskirjeiden postituslistalle tästä linkistä.

Palvelut medialle

Kaipaatko haastateltavaa tai lisätietoa finanssialan kysymyksistä?

Mediapäivystyksemme palvelee toimittajia numerossa 09 183 5030 arkisin kello 9–16, paitsi kiirastorstaina ja uudenvuodenaattona kello 9–13.

Viestinnän yhteystiedot

 • Viestintäpäällikkö Milka Lahnalammi-Vesivalo, puhelin 09 183 5222
 • Johtava viestintäasiantuntija Miia Armila-Paalasmaa, puhelin 09 183 5331
 • Viestintäasiantuntija Raakel Heikkinen, puhelin 09 183 5574
 • Viestintäasiantuntija Hanna Niemi, puhelin 09 183 5206
 • Viestintäasiantuntija Sari Piik, puhelin 09 183 5285
 • Viestintäassistentti Margit Galkin, puhelin 09 183 5267

Finanssivalvonnan viestinnän palvelunumero

Palvelunumerossa 09 183 5250 vastataan arkisin kello 9–16 (kiirastorstaina ja uudenvuodenaattona kello 9–13) ja autetaan soittajaa löytämään tieto jo julkaistusta materiaalista ja opastetaan asiassa eteenpäin.

Finanssivalvonnan yhteystiedot

Uusimmat uutiset, tapahtumat ja blogit

 • Sijoitusrahastojen likviditeetinhallinnassa vielä kehitettävää

  Finanssivalvonta arvioi, että sijoitusrahastojen likviditeetinhallintaan liittyvissä menettelytavoissa on vielä parannettavaa. Rahastoyhtiöiden vastuulla on, että sijoitusrahastojen likviditeettiriskin hallinta on riittävällä tasolla sekä tavanomaisissa että poikkeuksellisissa markkinatilanteissa. Likviditeetinhallinnan tarkoituksena on varmistaa, että rahasto voi maksaa sijoittajille rahastoon tehdyt lunastuspyynnöt ennalta luvattuna hetkenä. Suomalaisilla rahastoilla ei kuitenkaan ilmennyt merkittäviä puutteita likviditeetissä keväällä 2020 koronapandemian aiheuttamassa markkinatilanteessa.

  Lehdistötiedote
  Finanssivalvonta rahastoyhtiöt sijoitusrahastot teema-arvio
 • Makrovakauspäätös: Finanssivalvonta ei kiristä makrovakausvaatimuksia mutta seuraa tarkasti asuntoluotonannon kehitystä
  Finanssivalvonta seuraa tarkasti asuntomarkkinoiden ja kotitalouksien velkaantumisen kehittymistä sekä kehottaa pankkeja lainanottajan maksukyvyn erityisen huolelliseen arviointiin etenkin suurten ja pitkien lainojen kohdalla. Tässä vaiheessa enimmäisluototussuhde eli ns. lainakatto ja pankkien pääomavaatimukset säilyvät ennallaan.
  Lehdistötiedote
  Finanssivalvonta Lainakatto Lehdistötiedote Makrovakauspäätös Muuttuva lisäpääomavaatimus
 • Suomen finanssisektori säilyi vakavaraisena vuonna 2020 - Toimintaympäristön riskit ylläpitävät epävarmuutta finanssisektorilla
  Suomessa finanssisektori selvisi hyvin vuodesta 2020. Kuluvana vuonna varautumista edellyttää edelleen talouden näkymiin, finanssimarkkinoiden hinnoitteluun ja tukitoimien jatkoon liittyvä epävarmuus. Suomen finanssisektorin vakavaraisuus antaa kuitenkin hyvät edellytykset selvitä riskeistä.
  Lehdistötiedote
  Finanssisektori Finanssivalvonta Henkivakuutus Lehdistötiedote Pankkisektori Työeläkesektori Vahinkovakuutus Vakavaraisuus

Tapahtumakalenteri

Ei näytettäviä kohteita.