Medialle

Finanssivalvonta tiedottaa säännöllisesti valvottavien taloudellisesta tilasta ja muutoksista sääntelyssä. Tehtävänämme on myös lisätä yleistä tietoa finanssimarkkinoista, sekä ajankohtaisista, kansalaisia koskettavista teemoista ja markkinoilla toimivista uusista tuotteista ja palveluista.

Julkaisemme vuosittain yli 20 lehdistötiedotetta ja järjestämme lehdistötilaisuuksia. Lisäksi asiantuntijamme kirjoittavat ajankohtaisista aiheista blogissamme. Valvottavillemme viestimme suoraan valvottavatiedotteilla.

Finanssivalvonnan X-tili on Twitter.com/FIN_FSA. Postaamme julkaisuista, esiintymisistä ja avoimista työpaikoista. 

Lisäksi tuotamme Markkinat-uutiskirjettä, jossa kerromme esimerkiksi listayhtiön sisäpiiriasioista sekä tiedonantovelvollisuuteen ja esitevalvontaan liittyvistä asioista.

Voit liittyä Finanssivalvonnan tiedotteiden ja uutiskirjeiden postituslistalle tästä linkistä.

Palvelut medialle

Kaipaatko haastateltavaa tai lisätietoa finanssialan kysymyksistä?

Mediapäivystyksemme palvelee toimittajia numerossa 09 183 5030 arkisin kello 9–16, paitsi kiirastorstaina ja uudenvuodenaattona kello 9–13. Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta viestinta(at)finanssivalvonta.fi.

Viestinnän yhteystiedot

 • Viestintäpäällikkö Milka Lahnalammi-Vesivalo, puhelin 09 183 5222
 • Vanhempi viestintäasiantuntija Riikka Lönngren, puhelin 09 183 5031
 • Viestintäasiantuntija Raakel Heikkinen, puhelin 09 183 5574
 • Viestintäasiantuntija Hanna Niemi, puhelin 09 183 5260
 • Viestintäasiantuntija Sari Piik, puhelin 09 183 5285
 • Viestintäassistentti Margit Galkin, puhelin 09 183 5267

Finanssivalvonnan yhteystiedot

Uusimmat uutiset, tapahtumat ja blogit

 • Kevalle rikemaksu laiminlyönneistä johdannaissopimuksia koskevassa raportoinnissa

  Finanssivalvonta on määrännyt 90 000 euron suuruisen rikemaksun Kevalle. Keva on vuosina 2019–2023 laiminlyönyt velvollisuutensa varmistaa, että tiedot kaikista sen tekemistä johdannaissopimuksista ilmoitetaan sääntelyn edellyttämällä tavalla kauppatietorekisteriin.

  Lehdistötiedote
  Lehdistötiedote Finanssivalvonta rikemaksu raportointi
 • Listayhtiön entiselle hallituksen jäsenelle seuraamusmaksu liiketoimikiellon rikkomisesta
  Finanssivalvonta on määrännyt 60 000 euron seuraamusmaksun Tecnotree Oyj:n entiselle hallituksen jäsenelle Markku Wileniukselle. Hän on toteuttanut yhtiön osakkeisiin liittyneen liiketoimen 30 kalenteripäivän pituisen suljetun ajanjakson aikana ennen yhtiön puolivuosikatsauksen julkaisemista.
  Lehdistötiedote
  Lehdistötiedote Finanssivalvonta seuraamusmaksu päätös
 • Suomalaispankkien maksuvalmiustilanne vakaa, mutta altis rajuille ja pitkäkestoisille häiriöille
  Suomalaispankkien likviditeettitilanne on pysynyt vakaana toimintaympäristön kohonneista riskeistä huolimatta. Rahapolitiikan kiristyminen ja markkinakorkojen nousu ovat kuitenkin kasvattaneet pankkien varainhankinnan kustannuksia. Samalla kun pankkien maksamat talletuskorot ovat nousseet, talletusten määrä on vähentynyt. Korvatakseen keskuspankkilikviditeetin ja talletusten vähenemistä pankit ovat enenevässä määrin hankkineet rahoitusta markkinoilta. Riippuvuus etenkin lyhytaikaisesta markkinavarainhankinnasta lisää pankkien haavoittuvuutta markkinahäiriöille. Riittävät likviditeettireservit ja asianmukaiset likviditeetin varautumiskeinot antavat suojaa markkinahäiriöitä vastaan.
  Lehdistötiedote
  Lehdistötiedote Finanssivalvonta pankit likvideetti

Tapahtumakalenteri

Ei näytettäviä kohteita.