Meistä

Medialle

Finanssivalvonta tiedottaa säännöllisesti valvottavien taloudellisesta tilasta ja muutoksista sääntelyssä. Tehtävänämme on myös lisätä yleistä tietoa finanssimarkkinoista, sekä ajankohtaisista, kansalaisia koskettavista teemoista ja markkinoilla toimivista uusista tuotteista ja palveluista.

Julkaisemme vuosittain yli 20 lehdistötiedotetta ja järjestämme lehdistötilaisuuksia. Lisäksi asiantuntijamme kirjoittavat ajankohtaisista aiheista blogissamme. Valvottavillemme viestimme suoraan valvottavatiedotteilla.

Finanssivalvonnan X-tili on Twitter.com/FIN_FSA. Postaamme julkaisuista, esiintymisistä ja avoimista työpaikoista. 

Lisäksi tuotamme Markkinat-uutiskirjettä, jossa kerromme esimerkiksi listayhtiön sisäpiiriasioista sekä tiedonantovelvollisuuteen ja esitevalvontaan liittyvistä asioista.

Voit tilata Finanssivalvonnan lehdistötiedotteet tämän linkin kautta.

Finanssivalvonnan muiden tiedotteiden ja uutiskirjeiden postituslistalle voi liittyä tästä linkistä.

Palvelut medialle

Kaipaatko haastateltavaa tai lisätietoa finanssialan kysymyksistä?

Mediapäivystyksemme palvelee toimittajia numerossa 09 183 5030 arkisin kello 9–16, paitsi kiirastorstaina ja uudenvuodenaattona kello 9–13. Tavoitat meidät sähköpostilla osoitteesta viestinta(at)finanssivalvonta.fi.

Viestinnän yhteystiedot

  • Viestintäpäällikkö Milka Lahnalammi-Vesivalo, puhelin 09 183 5222
  • Vanhempi viestintäasiantuntija Riikka Lönngren, puhelin 09 183 5031
  • Viestintäasiantuntija Raakel Heikkinen, puhelin 09 183 5574
  • Viestintäasiantuntija Hanna Niemi, puhelin 09 183 5260
  • Viestintäasiantuntija Sari Piik, puhelin 09 183 5285
  • Viestintäassistentti Margit Galkin, puhelin 09 183 5267

Finanssivalvonnan yhteystiedot

Uusimmat uutiset, tapahtumat ja blogit

  • Lehdistötiedote
    Makrovakauspäätös: Asuntolainakatto ja pankkien muuttuva lisäpääomavaatimus säilyvät ennallaan
  • Lehdistötiedote
    Vahva vakavaraisuus suojaa finanssisektoria riskeiltä – epävarmuus lisääntynyt taloudessa ja rahoitusmarkkinoilla Toimintaympäristön vaikeudesta huolimatta Suomen finanssisektorin vakavaraisuus säilyi viime vuonna vahvana. Pankkisektorin vakavaraisuussuhteet pysyivät lähes ennallaan ja eurooppalaista keskitasoa korkeampina. Työeläkesektorin vakavaraisuusaste vahvistui vuoden takaisesta, samalla kun henki- ja vahinkovakuutussektorien vakavaraisuus säilyi hyvällä tasolla. Suomen rahastosektorilla pääomat kasvoivat uuteen ennätyslukemaan, mutta avoimien kiinteistörahastojen tilanne on edelleen haastava. Geopoliittiset riskit ja kauppasodan laajeneminen uhkaavat edelleen piristyvää taloutta ja lisäävät epävarmuutta rahoitusmarkkinoilla.
    Lehdistötiedote Valvottavien taloudellinen tila ja riskit
  • Lehdistötiedote
    Savcor Technologies Oy:lle 100 000 euron yhteinen seuraamusmaksu johtohenkilöiden liiketoimi-ilmoitusten laiminlyönneistä Finanssivalvonta on määrännyt yhteisen seuraamusmaksun Savcor Technologies Oy:lle. Yhtiö ei ollut ilmoittanut määräajassa liikkeeseenlaskijalle ja Finanssivalvonnalle omaan lukuunsa tehdystä panttauksesta ja luovutuksesta. Toisessa yhtiön tekemässä liiketoimi-ilmoituksessa oli lisäksi väärä päivämäärä. Liiketoimi-ilmoitus on tehtävä viipymättä ja viimeistään kolme työpäivää liiketoimen toteuttamisen jälkeen, ja siinä on oltava muun ohella liiketoimen päivämäärä. Yhtiö on ollut liikkeeseenlaskija Valoe Oyj:n johtohenkilön lähipiiriyhtiö.
    Lehdistötiedote Finanssivalvonta seuraamusmaksu
  • Verkkouutinen
    Pohjoismaiden ja Baltian kriisisimulaatioharjoitus 2024 − NBSG:n raportti julkaistu
    Kriisisimulaatioharjoitus Pohjoismaat Baltia NBSG
  • Verkkouutinen
    Finanssivalvonnan toimintakertomus 2024: Kyberturvallisuus ja huijausten ehkäiseminen olivat pinnalla
    Toimintakertomus Vuosikertomus Johtokunnan kertomus pankkivaltuustolle
  • Verkkouutinen
    Finanssivalvonnan sidosryhmätutkimus: Luottamus Finanssivalvontaan on hyvällä tasolla, toiminnan tunnettuutta kehitetään

    Sidosryhmien palautteen perusteella Finanssivalvonta on onnistunut tehtävissään hyvin. Luottamus Finanssivalvontaa kohtaan on pysynyt hyvällä tasolla; 89 % kertoo luottamuksensa Finanssivalvontaan olevan vähintään melko suurta. Finanssivalvonnan katsotaan myös onnistuneen valvojana hyvin.

    Finanssivalvonta nostaa kyselyn perusteella kehityskohteeksi tunnettuuden kasvattamisen. Kolmannes vastaajista tuntee Fivan toimintaa hyvin, mutta puolet vastaajista kertoi tuntevansa toimintaa kohtalaisesti tai heikommin.


    Parhaiten Finanssivalvontaa kuvaavia ominaisuuksia ovat sidosryhmien mielestä osaava, vastuullinen sekä asioinnissa sujuva. Vähiten kysytyistä ominaisuuksista Finanssivalvontaa kuvaavat avoin ja uudistuva.

    Tutkimusaineisto

    Aula Research Oy toteutti Finanssivalvonnan toimeksiannosta sidosryhmäselvityksen, jonka tarkoituksena oli kartoittaa sidosryhmien näkemyksiä Fivan toiminnasta. Kyselyyn vastasi 244 henkilöä loka-marraskuussa 2024, lisäksi täydentäviä puhelinhaastatteluita tehtiin 50. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat muun muassa valvottavat yhteisöt, listayhtiöt, läheiset viranomaiset ja yhteistyötahot sekä media.

    Sidosryhmätutkimuksen tiivistelmä

    Lisätietoja antaa

    Jyri Helenius, apulaisjohtaja. Haastattelupyynnöt koordinoi Viestinnän mediapäivystys, puhelin 09 183 5030.

    sidosryhmätutkimus

Tapahtumakalenteri

Ei näytettäviä kohteita.