Lehdistötiedote 6.5.2019

Armi Taipale Pääomamarkkinoiden valvonta -osaston päälliköksi Finanssivalvontaan

Oikeustieteen maisteri ja kauppatieteiden maisteri Armi Taipale on nimitetty Pääomamarkkinoiden valvonta -osaston osastopäälliköksi viiden vuoden määräajaksi 1.8.2019 alkaen. Osastopäällikkö on Finanssivalvonnan johtoryhmän jäsen ja raportoi suoraan johtajalle.

Armi Taipale siirtyy osastopäälliköksi valtiovarainministeriöstä, jossa hän on työskennellyt viimeksi lainsäädäntöneuvoksena sekä Pääomamarkkinat- ja infrastruktuuriyksikön päällikkönä.

−   Odotan innolla, että pääsen työskentelemään Finanssivalvonnan laajasti arvostettujen asiantuntijoiden kanssa. EU:ssa on pyritty aktiivisesti kehittämään pääomamarkkinoita viime vuosien ajan. Työtä riittää kuitenkin yhä ja tämä heijastuu eri tavoin myös markkinoiden valvontaan, Taipale kommentoi.

Pääomamarkkinoiden valvonta -osaston valvontavastuulle kuuluvat pääomamarkkinoiden toimijoiden, tuotteiden ja palveluiden sekä sijoittajainformaation ja kaupankäynnin valvonta. Lisäksi osasto tekee laajasti yhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten viranomaisten kanssa sekä osallistuu kotimaiseen ja EU-sääntelyn valmisteluun.

Lisätietoja

Anneli Tuominen, johtaja. Haastattelupyynnöt koordinoi Viestinnän mediapäivystys, puhelin 09 183 5030, arkisin klo 9–16

Armi Taipale

Armi Taipale