Raportointitiedote 20.4.2020 – 12/2020

EBA on julkaissut ensimmäisen osan luottolaitoksia koskevasta teknisestä täytäntöönpanostandardista (ITS) – DPM 2.10 käyttöön vaiheittain | EBA

EBA on julkaisut teknisen täytäntöönpanostandardin (ITS), viranomaisraportoinnissa käytetyn DPM-mallin, XBRL-taksonomian sekä validointisääntöpaketin Funding Plans -, Remuneration- ja Fraudulent Payments -tiedonkeruiden osalta. Nyt julkaistu ITS on sitovaa lainsäädäntöä vasta, kun Euroopan komissio on sen hyväksynyt ja se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

DPM 2.10 -versiota käytetään raportointiin Funding Plans - ja Remuneration-tiedonkeruiden osalta tiedonajankohdasta 31.12.2020 alkaen. Maksupalveluihin liittyvien petostietojen raportoinnin (Fraudulent Payments) osalta Finanssivalvonta tiedottaa erikseen myöhemmin.

EBA on siirtynyt uuteen modulaariseen julkaisumalliin DPM 2.9 -version myötä. Uudessa julkaisumallissa raportointikehyksen tiedonkeruiden muutokset julkaistaan eri ajankohtina. Tiedonkeruiden muutokset tulevat voimaan julkaisumallin aikataulun perusteella määräytyvistä tiedonajankohdista alkaen. Finanssivalvonta tiedottaa uusista ITS-julkaisuista myöhemmin.

EBAn sivusto ITS-raportointia koskevasta XBRL-taksonomiasta ja DPM-mallista

Lisätietoja:

  • EBA:n ITS-raportointi:
    EBAReportingHelpdesk(at)fiva.fi