Valvottavatiedote 1.11.2023 – 59/2023

Kuluttajaluottojen myöntäjien ilmoittauduttava positiiviseen luottotietorekisteriin 30.11.2023 mennessä

Finanssivalvonta muistuttaa, että ilmoittautuminen Verohallinnon Tulorekisteriyksikön ylläpitämään positiiviseen luottotietorekisteriin päättyy 30.11.2023.

Ilmoittautuminen koskee Finanssivalvonnan valvottavia ja muita luotonantajia ja luotonvälittäjiä, jotka myöntävät kuluttajaluottoja tai niihin rinnastuvia luottoja taikka joilla on luottokannassaan tällaisia luottoja.

Rekisteriin ilmoitetaan tiedot niiden yksityishenkilöiden (luonnollisten henkilöiden) luotoista, joilla on luottoa myönnettäessä asuinpaikka Suomessa ja suomalainen henkilötunnus.

Finanssivalvonta valvoo ilmoittautumis- ja ilmoitusvelvollisuuden noudattamista. Ilmoitusvelvollisuudesta säädetään positiivisesta luottotietorekisteristä annetun lain (739/2022) 16 §:ssä ja rekisteriin ilmoitettavista luotoista 6 §:ssä.

Lisätietoa positiivisesta luottotietorekisteristä ja ilmoitusvelvollisuudesta on positiivisen luottotietorekisterin verkkosivuilla.

Positiivisen luottotietorekisterin asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 9–16 numerossa 029 497 570 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätietoja antaa

Virva Walo, toimistopäällikkö, virva.walo(at)finanssivalvonta.fi