Lehdistötiedote 17.5.2018

Finanssivalvonta on asettanut Pohjantähti Keskinäiselle Vakuutusyhtiölle asiamiehen valvomaan yhtiön jatkuvaa toimintaa

Finanssivalvonta on asettanut Pohjantähti Keskinäiselle Vakuutusyhtiölle asiamiehen valvomaan yhtiön jatkuvaa toimintaa 14.5.2018 alkaen. Asiamieheksi on asetettu asianajaja Pekka Jaatinen.

Finanssivalvonnasta annetun lain (878/2008) 29 §:n mukaisesti Finanssivalvonta voi asettaa asiamiehen valvomaan toimilupavalvottavan toimintaa muun muassa, jos toimilupavalvottavan asiain hoidossa on esiintynyt taitamattomuutta tai varomattomuutta.

Finanssivalvonnan päätös ei edellytä Pohjantähden asiakkailta toimenpiteitä eikä sillä ole vaikutusta yhtiön tarjoamaan vakuutusturvaan. Finanssivalvonta tarkastelee asiamiehen asettamisen edellytyksiä uudelleen viimeistään syyskuussa 2018.

Päätös ei ole lainvoimainen. Yhtiöllä on oikeus valittaa hallinto-oikeuteen 14.5.2018 annetusta päätöksestä 30 päivän aikana siitä, kun yhtiö on saanut päätöksestä tiedon.

Lisätietoja antaa

Teija Korpiaho, toimistopäällikkö (Vahinko- ja henkivakuutusyhtiöt, Vakuutusvalvonta-osasto). Haastattelupyynnöt koordinoi Viestinnän mediapäivystys, puhelin 09 183 5030 arkisin klo 9–16.

Liite

Finanssivalvonnan päätös (pdf)