Lehdistötiedote 3.6.2022

Tero Kurenmaa Finanssivalvonnan johtajaksi

Pankkivaltuusto on tänään nimittänyt oikeustieteen tohtori Tero Kurenmaan Finanssivalvonnan johtajan virkaan viisivuotiskaudeksi 15.6.2022 alkaen. Nimitys tehtiin Finanssivalvonnan johtokunnan esityksestä.

Kurenmaalla on pitkä kokemus johtamistehtävistä julkishallinnon asiantuntijaorganisaatioissa ja myös finanssimarkkinoiden valvonnasta sekä nykyisissä että aikaisemmissa tehtävissä.

– Tero Kurenmaalla on tehtävässä tarvittavaa osaamista ja kokemusta sekä isojen julkishallinnon organisaatioiden johtamisesta että kehittämishankkeiden ja muutosten läpiviennistä. Kurenmaan kokemus ja näytöt tukevat myös onnistumista Finanssivalvonnalle tärkeässä kotimaisessa ja kansainvälisessä yhteistyössä, Finanssivalvonnan johtokunnan puheenjohtaja Marja Nykänen toteaa.

– On suuri luottamus tulla nimitetyksi Finanssivalvonnan johtajan tehtävään, ja odotan innolla yhteistyötä Fivan huippuammattilaisten kanssa tässä uudessa roolissa. Tällaisina kuohuvina aikoina tarvitsemme kaikkien osaavaa panosta ja yhteen hiileen puhaltamista kyetäksemme turvaamaan luottamuksen finanssimarkkinoiden toimintaan ja vakauteen, Kurenmaa toteaa.

Kurenmaa on toiminut Finanssivalvonnan lakiasiat-yksikön päällikkönä 1.6.2021 alkaen. Tätä ennen hän on työskennellyt keskusrikospoliisin apulaispäällikkönä ja vt. päällikkönä sekä esimerkiksi sisäministeriön poliisiosaston ylijohtajana. Kurenmaa on työskennellyt vuosina 1997–2002 myös Finanssivalvontaa edeltäneessä Rahoitustarkastuksessa markkinavalvojana. Kurenmaa on valmistunut oikeustieteen tohtoriksi väittelemällä sisäpiirintiedon väärinkäytöstä.

Johtajan virkaan ilmoittautui määräaikaan mennessä 14 hakijaa.

Tero-Kurenmaa-380x446.jpg

Kuvaaja: Sami Perttilä

Katso myös