Raportointitiedote 26.10.2017 – 7/2017

Sijoituspalveluyritysten, rahastoyhtiöiden ja vaihtoehtorahastohoitajien FINREP-raportoinnissa muutoksia alkaen 31.3.2018 | EBA

FINREP-raportoinnin taulukot muuttuvat IFRS 9 -tilinpäätösstandardin seurauksena tiedonajankohdasta 31.3.2018 alkaen. Finanssivalvonta siirtyy silloin käyttämään FINREP-tiedonkeruussa XBRL-muotoista raportointia myös sijoituspalveluyritysten, rahastoyhtiöiden ja vaihtoehtorahastojen hoitajien osalta. Nykyinen COREP-raportointi on myös XBRL-muotoista.

Raportoijien tulee hyvissä ajoin etukäteen varmistua siitä, että he pystyvät raportoimaan FINREP-tiedonkeruun XBRL-muodossa. Lisätietoa raportoinnista XBRL-muodossa löytyy Finanssivalvonnan verkkosivuilta XBRL-yleiskuvaus-osiosta.

Raportoinnissa voi käyttää Jakelu-palvelusta ladattavissa olevaa FIVA Tiedonkeruusovellusta (XBRL/XML). FIVA Tiedonkeruusovelluksen (XBRL/XML) demoversio ja FINREP 9 -työkirjat ovat ladattavissa Jakelu-palvelusta (Raportointitiedote 6/2017). Q1/2018 raportointiin tarkoitetut Tiedonkeruusovellusversio ja työkirjat julkaistaan Jakelu-palvelussa arviolta maaliskuussa 2018. Julkaisusta tiedotetaan erikseen.

Kansalliset liitetaulukot FA ja FT jäävät ennalleen, ja ne raportoidaan edelleen CSV-muotoisina.

Lisätietoa saa tarvittaessa sähköpostitse osoitteesta EBAReportingHelpdesk(at)finanssivalvonta.fi.