Raportointitiedote 3.5.2021 – 7/2021

Palkitsemista koskevien tiedonkeruiden raportit raportoitavissa Finanssivalvontaan

Palkitsemista koskevien tiedonkeruiden (REM BM ja REM HE) raportit ovat raportoitavissa Finanssivalvontaan. FIVA Tiedonkeruusovelluksen (XBRL/XML) Excel-työkirjat ovat ladattavissa Jakelu-palvelusta. Uusien työkirjojen lataaminen on välttämätöntä kaikille palkitsemista koskevien tiedonkeruiden raportoijille. Tiedonkeruu koskee luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten raportointia.


DPM 3.0 -version vaiheen 2 julkaisun yhteydessä (18.3.2021) EBA muutti takautuvasti raportointiajankohdan 31.12.2020 REM- ja REM HE- tiedonkeruiden taksonomian (1.0.1) ja täsmensi REM-tiedonkeruun muotoon REM BM (Remuneration Benchmarking Reporting).


REM BM raportointi koskee vain EBAn nimeämiä valvottavia.


REM HE -raportin osalta käytäntö muuttuu ja kaikkien tulee se palauttaa, vaikka ei olisi raportoitavaa. REM HE raportille ilmoitetaan yli 1 milj. euroa ansainneet ko. raportointivuodelta tai raportti toimitetaan tyhjänä eli nollaraporttina.


Raporttien palautuspäivä Finanssivalvontaan on 30.6.2021.


FIVA Tiedonkeruusovellukseen ei ole teknisesti mahdollista toteuttaa kaikkia tarkistuksia, mutta raportit voi lähettää tarkastettavaksi testiympäristöön ennen virallisen raportin lähettämistä Finanssivalvontaan. Raportoinnin testiympäristön käyttö on suositeltavaa.

 

Lisätietoa

Yli miljoona euroa vuodessa ansaitsevista ilmoitettava Finanssivalvontaan

Raportoinnin testiympäristö raportoijien käyttöön

 

Lisätietoa antaa

EBAReportingHelpdesk(at)fiva.fi