Raportointitiedote 13.10.2022 – 29/2022

Luottolaitosten Suomessa toimivien sivuliikkeiden EKP:n valvontamaksuihin liittyvät johdon kirjeet lähetettävä Finanssivalvonnalle viimeistään 11.11.2022 I EBA

Vuoden 2020 maksukaudesta alkaen EKP:n vuosittaiset valvontamaksut on peritty jälkikäteen ja maksujen laskemisessa käytetään jo olemassa olevia valvontatietoja.

Suomessa toimivien SSM-alueen ulkopuolisista maista tulevien valvontamaksuja maksavien sivuliikkeiden tulee toimittaa Finanssivalvonnalle 11.11.2022 mennessä johdon vakiomuotoinen kirje, jossa vahvistetaan sivuliikkeiden kokonaisvarojen määrät. Sivuliikkeiden on toimitettava johdon kirje, vaikka valvontamaksut lasketaan FINREP-raportoinnin perusteella.

Sivuliikkeiden vahvistamat kokonaisvarojen tiedot ovat edellisvuoden lopun tietoja. Jos sivuliike on kuitenkin perustettu valvontamaksukaudella, tällöin vahvistettavat tiedot ovat perustamista lähinnä seuraavan vuosineljänneksen lopun tietoja. Jos sivuliike on perustettu vuoden 2022 aikana, sivuliikkeen on täytettävä johdon vakiomuotoisen kirjeen lisäksi myös kokonaisvarojen ilmoittamista koskeva lomake ja lähetettävä se yhdessä johdon vakiomuotoisen kirjeen kanssa Finanssivalvonnalle 11.11.2022 mennessä. Valvontamaksuista löytyy lisätietoja EKP:n sivuilta.

Johdon vahvistuskirjeet, sekä tarvittaessa kokonaisvarojen ilmoittamislomakkeet, toimitetaan Finanssivalvontaan sähköpostitse osoitteeseen:

EKP_valvontamaksut(at)finanssivalvonta.fi

Johdon vahvistuskirjeet voidaan toimittaa vaihtoehtoisesti myös kirjeitse osoitteeseen Finanssivalvonta, PL 103, 00101 Helsinki. Kirjekuoreen tulee merkitä ”EKP:n valvontamaksut/FIDATA/Mattinen”.

Lisätietoja antaa

  • EKP_valvontamaksut(at)finanssivalvonta.fi
  • SSM-fee-enquiries(at)ecb.europa.eu

Liitteet

Valvontamaksutekijöiden raportointilomakkeiden täyttöohjeet
Johdon kirjeen pohja
Kokonaisvarojen ilmoittamislomake