Valvottavatiedote 11.10.2021 – 45/2021

Finanssivalvonta ei jatka vakuutusyhtiöitä koskevaa suositusta voitonjaosta pidättäytymisestä

Finanssivalvonta ei enää jatka vakuutusyhtiöitä koskevaa voitonjakosuositustaan. Suositus päättyy sekä voitonjaon että muuttuvan palkitsemisen osalta.

Finanssivalvonnan päätöksessä on huomioitu Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen (EIOPA) antama 18.12.2020 kannanotto sekä Euroopan keskuspankin (EKP) 23.7.2021 tekemä päätös olla jatkamatta 30.9.2021 jälkeen suositustaan luottolaitosten voitonjaon rajoittamisesta. Finanssivalvonnan päätös perustuu siihen, että taloudellinen tilanne on parantunut ja epävarmuus siten pienentynyt. EKP:n linjauksen mukaisesti myöskään EIOPA ei osaltaan enää jatka antamaansa kannanottoa voitonjaosta pidättäytymisestä.

Finanssivalvonta odottaa, että vakuutusyhtiöt huomioivat edelleen voitonjakoa suunnitellessaan ja toiminnassaan muutenkin koronapandemian pitkittymisen aiheuttamat riskit. Vakuutusyhtiöiden on voitonjakoa ja muuttuvien palkkioiden antamista suunnitellessaan huolellisesti arvioitava pääomien tarve, liiketoimintamalliensa kestävyys sekä toimintaan sisältyvät riskit.    

Lisätietoja antaa

Niina Bergring, toimistopäällikkö, puhelin 09 183 5054 tai niina.bergring(at)finanssivalvonta.fi

Katso myös