Valvottavatiedote 29.4.2024 – 29/2024

MOK 7/2015: Finanssivalvonnan rahoitus- ja vakuutusryhmittymien vakavaraisuuden laskentaa ja raportointia koskevien määräysten ja ohjeiden muuttaminen

Finanssivalvonta on tehnyt määräyksiin ja ohjeisiin 7/2015 Rahoitus- ja vakuutusryhmittymien vakavaraisuuden laskenta ja raportointi uuden valvottavien taloudellisen tilan ja riskien raportointijärjestelmän käyttöönoton vaatimat muutokset valvontatietojen toimittamisesta. Muutos koskee RVA1 konsolidointimenetelmä -tiedonkeruuta. Muutos koskee ainoastaan raportointitekniikkaa, eikä raportoinnin sisältöön ole tehty muutoksia.

Uudessa raportointijärjestelmässä ei ole vaihtoehtoista RVA2 vähennys- ja yhteenlaskumenetelmä -tiedonkeruuta, koska nykyisellään yksikään raportoija ei käytä kyseistä menetelmää.

Määräysten ja ohjeiden muutosten voimaantulo

Määräykset ja ohjeet tulevat voimaan 29.4.2024.

Lisätietoja antaa

  • Jaana Ladvelin, johtava asiantuntija, puhelin 09 183 5313 tai jaana.ladvelin(at)finanssivalvonta.fi (raportoinnin sisältö)

Raportointitekniikkaa koskevat kysymykset pyydetään lähettämään ensisijaisesti Finanssivalvonnan Raportoijan portaalin kautta tai osoitteeseen NewReportingSystem(at)finanssivalvonta.fi

Liitteet