Raportointitiedote 1.7.2022 – 14/2022

Finanssivalvonnan uuden raportointijärjestelmän validointipalvelu on avattu | EBA

Finanssivalvonnan uuden raportointijärjestelmän validointipalvelu on avattu raportoijille. Validointipalvelu on raportoijien testiympäristö. Raportoijat voivat lähettää raportteja tarkastettavaksi validointipalveluun ennen virallisen raportin lähettämistä Finanssivalvontaan tai tehdä raportin täyttämällä tiedonkeruukohtaiset web-lomakkeet.

Uuden raportointijärjestelmän käyttövaltuudet toimivat Suomi.fi Valtuudet -palvelulla, ja raportoijat huolehtivat itse käyttövaltuuksien hallinnasta. Raportoijalla on oltava käyttövaltuudet annettuna ennen ensimmäistä kirjautumista validointipalveluun. Finanssivalvonta on julkaissut ohjeet uuden raportointijärjestelmän käyttövaltuuksista. Lisäksi Suomi.fi Valtuudet -palvelu tarjoaa omia ohjeita sekä tukea palvelun käyttöön.

Validointipalvelu sisältää avautumispäivänä raportointivelvollisuudet niille yhteisöille, jotka raportoivat seuraavat tiedonkeruut:

  • COREP LCR DA (Maksuvalmiusvaatimus)
  • COREP ALMM (Likviditeetin lisämetriikka)

Yllä mainittujen tiedonkeruiden raportointivelvollisuudet on poikkeuksellisesti luotu myös muille luottoyhteisöille kuin raportointivelvollisille teknistä testaamista varten.

Yllä mainitut tiedonkeruut raportoidaan Finanssivalvonnan raportoijan portaaliin kautta tiedonajankohdasta 31.7.2022 alkaen. Raportoijan portaali avataan raportoijille 15.7.2022. Muut kuin yllä mainitut EBA ITS-tiedonkeruut siirtyvät uuteen raportointijärjestelmään 30.9.2022 tilanteesta.

Raportointijärjestelmän käyttöohje on julkaistu Finanssivalvonnan verkkosivuilla
Finanssivalvonnan valvottavien taloudellisen tilan ja riskien raportointijärjestelmän käyttöohje

Validointipalveluun on mahdollista kirjautua seuraavan verkko-osoitteen kautta
https://validointipalvelu-raportointi.finanssivalvonta.fi


Lisätietoja

Raportointijärjestelmän uudistuksesta tarkemmin Finanssivalvonnan verkkosivuilla.

Finanssivalvonnan julkaisema ohje raportointijärjestelmän käyttövaltuuksista.


Lisätietoja antaa

Raportointijärjestelmän uudistukseen liittyvät kysymykset: NewReportingSystem(at)fiva.fi