Valvottavatiedote 4.10.2024 – 61/2024

Rahanpesun estämistä ja pakotteita koskeva seminaari 15.11.2024

Tervetuloa Finanssivalvonnan rahanpesun estämisen ja pakotteiden menettelytapavalvonnan maksuttomaan ajankohtaisseminaariin! Seminaari järjestetään 15.11.2024 kello 9.00–12.00 Suomen Pankin auditoriossa, osoitteessa Rauhankatu 19 sekä etäyhteyden avulla. Myös etäyhteyden kautta on mahdollisuus kysymysten esittämiseen.

Tilaisuuden alustava sisältö

(rekisteröityminen ja kahvi paikan päällä osallistujille kello 8.30 alkaen, Teams-linkki avataan kello 8.45)

  • Tilaisuuden avaus
  • Pikakatsaus rahanpesuasetukseen (AMLR 2024/1624)
  • Finanssivalvonnan pakotteita koskeva menettelytapavalvonta ja riskit
  • Tauko
  • Tekoälyn hyödyntäminen rahanpesun estämisessä valvojan näkökulmasta
  • Fivan valvontahavaintoja rahanpesun estämisestä
  • Rahanpesun estämisen valvonnan painopisteitä 2025
  • Yhteenveto ja tilaisuuden lopetus.

Tilaisuus järjestetään suomeksi.

Voitte esittää etukäteen aiheita/kysymyksiä, joita toivotte seminaarissa käsiteltävän ilmoittautumisen yhteydessä 8.11. mennessä. Valitsemme ne kysymykset, joiden arvioimme koskettavan mahdollisimman monta valvottavaa.

Paikan päällä on tilaa noin 70 henkilölle. Paikat henkilökohtaista osallistumista varten jaetaan käsiteltävien teemojen ja sektorin riskiperusteisuuden perusteella. Etäyhteydellä osallistumiselle ei ole henkilörajoituksia.

Pyydämme ilmoittamaan osallistumisesta joko ilmoittautumislinkki 1(ilmoitus kiinnostuksesta osallistua paikan päälle) 5.11. mennessä tai ilmoittautumislinkki 2 (etäyhteyden avulla osallistuminen) 12.11. mennessä. HUOM! voit ilmoittautua molemmilla lomakkeilla, jos toivot ensi sijassa osallistumista paikan päällä, mutta voit osallistua myös etäyhteydellä. Paikalle kutsuttaville lähetetään tieto osallistumismahdollisuudesta 8.11. mennessä.

Tilaisuudesta tehdään tallenne, joka on noin viikko tilaisuuden jälkeen katsottavissa Finanssivalvonnan internetsivuilla. Tallenteen katsominen ei edellytä ilmoittautumista tilaisuuteen.

Lisätiedot käytännön järjestelyistä

Tiina Nybom, assistentti, tiina.nybom(at)finanssivalvonta.fi